Filemon Wesselink voert actie voor Johan van Laarhoven in Tweede Kamer

14 november 2016 om 14:26
nl
Filemon Wesselink schaart zich volledig achter de veroordeelde coffeeshophouder Johan van Laarhoven. De TV- en radiopersoonlijkheid brengt dinsdag ruim 23.000 handtekeningen naar de Tweede Kamer als steun in de rug voor de Tilburger, die in Thailand gevangen zit. D66-Kamerlid Vera Bergkamp neemt de handtekeningen in ontvangst.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De actie is een initiatief van Justice for Johan, een actiegroep die Van Laarhoven naar Nederland wil halen.
De petitie, waaraan zo’n 150 coffeeshops uit heel het land meededen, werd 23 duizend keer getekend.
'Gruwelijke uitwas'Van Laarhoven is vorig jaar veroordeeld tot 103 jaar gevangenisstraf, wat in de praktijk twintig jaar betekent. Hij kreeg de straf voor het witwassen van 20 miljoen euro, een bedrag dat hij in Nederland verdiende met de verkoop van hasj en wiet.
Volgens Wesselink is de veroordeling van Van Laarhoven ‘een gruwelijk uitwas van het hypocriete Nederlandse gedoogbeleid’. “Want de Thai erkennen dat de Nederlander in Thailand nooit iets strafbaars heeft gedaan”, aldus de presentator.
ZIE OOK: Johan van Laarhoven vreest dat hij sterft in ‘smerige Thaise horrorcel’: ‘Dit is geen leven’
KamervragenVera Bergkamp (D66) neemt de handtekeningen in het gebouw van de Tweede Kamer in ontvangst. De politica stelde meermaals Kamervragen over de situatie van Johan van Laarhoven en riep de minister van Veiligheid en Justitie op zich in te spannen de oud-coffeeshophouder naar Nederland te halen.
Van Laarhoven zit onder erbarmelijke omstandigheden vast in Klong Prem Prison, een zeer beruchte gevangenis waar de gevaarlijkste criminelen, moordenaars en verkrachters van Thailand worden vastgehouden. [YouTube:https://youtu.be/8FyJLrNNF6Q]
'Vreselijke omstandigheden'Het forse aantal handtekeningen is voor Johan van Laarhoven een grote steun, weet zijn broer Frans van Laarhoven. “Mijn broer Johan en zijn vrouw zitten inmiddels ruim twee jaar onder vreselijke omstandigheden gevangen in een Thaise cel”, zegt Frans.
“Onlangs is de Thaise Koning Bhumibol overleden, waarvoor wij ons diepste medeleven betuigen. Het is niet ongebruikelijk buitenlanders dan gratie te verlenen. We roepen de Nederlandse overheid dan ook met klem op zich in te spannen Johan en zijn vrouw naar Nederland te halen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.