Brabantse bedrijven gaan medewerkers Nederlands leren
Het Taalakkoord maakt onderdeel uit van de kabinetsvisie op taal en geletterdheid. Binnen het initiatief van het ministerie van Sociale Zaken slaan werkgevers de handen ineen om taalcursussen aan te bieden en taalproblemen bespreekbaar te maken.
WerkplezierDe kennis van de Nederlandse taal moet bijdragen aan meer werkplezier, minder verzuim, betere communicatie en een verhoogde veiligheid. In totaal doen 35 bedrijven aan het Taalakkoord mee.
In de warehouses van Docdata worden dagelijks duizenden orders van webwinkels zoals bol.com, de Bijenkorf en JBC verwerkt. "Medewerkers werken in een zeer hectische omgeving. Er vindt voortdurend overleg plaats op de werkvloer.
'Taal belangrijk in hectische omgeving'Een goede mondelinge beheersing van het Nederlands is belangrijk voor een vlotte en efficiënte communicatie", aldus Jos Goedhart, HR Manager bij Docdata.
Met de instroom van nieuwe buitenlandse medewerkers is het aanbieden van taalles een onderdeel van het HRM-beleid van Docdata geworden. Momenteel volgen er tachtig medewerkers een taaltraining.
PiekmaandenGoedhart: "Tijdens de piekmaanden november, december en januari neemt de werkdruk in onze warehouses enorm toe en hebben we veel meer mensen nodig. De Nederlandse arbeidsmarkt kan niet aan deze vraag voldoen, daarom werven we ook medewerkers in het buitenland."
Andere Brabantse bedrijven die het Taalakkoord ondertekenen zijn: Driessen HRM in Helmond, Keukenfabriek DKG in Bergen op Zoom, Hago zorg in Den Bosch, de gemeente Bergen op Zoom, CSU Total Care in Uden en schoonmaakbedrijf Asito met vestigingen in onder meer Tilburg en Den Bosch.