Marokkaans afslanken: Helmondse zussen boeken succes met gezond YouTube-kanaal
"Marokkaans eten is erg lekker, maar ook erg calorierijk", zegt Rachida Kharbouch. Waarmee ze wil aangeven dat je er al snel te veel van aankomt. Ook de zussen ontkwamen niet aan fors overgewicht. Ze probeerden allerlei diëten, van Sonja Bakker tot aan een ziekenhuisdieet. Maar niets hielp. "Tijdelijk vielen we wel wat af, maar die kilo's kwamen er net zo hard weer bij als we ophielden met het dieet."
Zonnebloemolie vervangen door kokosolieDe zussen gooiden het over een andere boeg. "We zijn gaan zoeken naar recepten om toch Marokkaans te blijven eten, maar veel gezonder," legt Rachida uit. "De Marokkaanse keuken is heel rijk aan koolhydraten. Dat proberen we te vermijden." Zonnebloemolie wordt vervangen door kokosolie en in plaats van tarwemeel gebruiken de zussen meel van spelt of boekweit.
[YouTube:body:https://youtu.be/YC2Qm6hL3lI]
En ze gingen sporten. Hardlopen bij de Lopersgroep Brandevoort in hun woonplaats. "We hebben gemerkt dat afvallen vooral een kwestie is van je levensstijl aanpassen", zegt Rachida Kharbouch. Zelf raakte ze in acht maanden 26 kilo's kwijt. Haar zus Najima viel 20 kilo af.
Ook recept voor gezonde pepernotenHun belevenissen delen ze inmiddels via verschillende sociale media. Facebook, Instagram, Twitter, een eigen website en YouTube. Overal zijn de verhalen van de vrouwen te vinden. In filmpjes geven ze bovendien de lekkerste Marokkaanse recepten door. Aangepast aan de tijd van het jaar is daar nu ook een recept voor pepernoten te vinden. Gezonde pepernoten, dat mag duidelijk zijn.
[YouTube:body:https://youtu.be/0Ie1k9lhQiU]