Krijgt dit Brabantse restaurant een Michelinster?
Maandag hoort hij of hij het niet beter toch had kunnen serveren. Dan worden namelijk de Michelinsterren uitgereikt. Zarzo, geopend in januari 2013, is een van de Brabantse kanshebbers voor een eerste ster. Ook het Eindhovense Wynwood, Zout & Citroen uit Oosterhout, Noble uit Den Bosch en O&O in Sint Willebrord worden getipt.
Beste kokAdrian Zarzo is zoon van een Spaanse vader en Nederlandse moeder. Zijn moeder schakelde de huisarts ooit in omdat hij liever met potten en pannen speelde, dan met autootjes.
Op zijn twaalfde kwam hij naar Nederland en werd hij kok. Vlak na zijn opleiding werd hij zelfs de beste jonge kok van Europa. Hij werkte bij diverse sterrenrestaurants en stond in de keuken van het Rotterdamse Parkheuvel toen dat als eerste restaurant van Nederland drie sterren kreeg.
PassieDat Zarzo behalve chef-kok ook nog gastheer en sommelier werd, zegt alles over zijn passie. "Ik ben nog geen tuinman, omdat ik geen tuin heb, maar ik doe alles. Ik heb een fantastisch team en ik ben overal en nergens. Als er iemand uitvalt, val ik in. Dat maakt mijn job iedere dag levendig en spannend.”
Het gerecht waar hij het meest trots op is? Dat is rog, geïnspireerd op de raie die hij in de zomer in Zuid-Frankrijk at. "De rog wordt geweld in gekarameliseerde boter. Dan emulgeren we de boter met de eiwit van de rog, dus dan krijg je een heel mooi fluwelig gerecht, met een krokantje van garnaaltjes en met ziltige plantjes.”
De sterren worden maandagochtend bekend gemaakt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Voor de zekerheid is Adrian Zarzo erbij.