Billenknijpen voor Brabantse chefs in afwachting van 'Sterrenregen'
Culinair Nederland verzamelt zich in het DeLaMar Theater in de hoofdstad. En Yuri is niet de enige Brabantse chef daar. Zo worden vijf restaurants in onze provincie getipt voor een eerste ster: Zarzo en Wynwood in Eindhoven, Zout & Citroen in Oosterhout, Noble in Den Bosch en O&O in Sint Willebrord.
De spanning bij de chefs van deze restaurants zal dus groot zijn.
LEES OOK: Krijgt dit Brabantse restaurant een Michelinster?
Wat te denken van de collega’s van Yuri die ook al een of zelfs twee sterren in bezit hebben. Behouden zij deze waardering of krijgen ze er zelfs een ster bij?
Brabant telt op het moment drie tweesterrenzaken: Boreas in Heeze, De Lindehof in Nuenen en De Treeswijkhoeve in Waalre. In totaal tien restaurants in onze provincie hebben een ster. Dit zijn, naast Wiesen in Eindhoven, Wolfslaar in Breda, Avant-Garde Van Groeningen en De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, De Zwaan in Etten-Leur, Sense in Den Bosch, De Heer Kocken in Vught, Cordial in Oss, Wollerich in Sint-Oedenrode en Mijn Keuken in Wouw.
'Diner zit altijd vol'Wat het een restaurant oplevert, zo’n ster? Yuri kan er kort over zijn. “Meer drukte”, concludeert hij na een jaar. “Veertig tot vijftig procent omzetstijging. De lunch gaat veel beter. En het diner zit eigenlijk altijd vol. Prachtig dus.”
Maar voor nu: nog even billenknijpen dus.