Weer 'haatsjeiks' naar Eindhoven, LPF verbaasd: ‘Osama-fan en 9/11-verheerlijker’
Anas Noorani Siddiqui spreekt zondag in de Anwar-E-Madina Moskee op het Kastelenplein. De sjeik uit Pakistan gaf dit weekend ook lezingen in Amsterdam en Den Haag. Zijn komst werd eerder al aangekaart door weblog GeenStijl. De PVV heeft daar Tweede Kamervragen over gesteld.
In 2006 zorgde de sjeik ook al voor ophef, toen vanwege zijn komst naar Amsterdam. De Telegraaf schreef destijds dat de imam de doodstraf predikte voor mensen die de profeet beledigen. De lokale LPF-fractie refereert (net als de PVV) aan Anas Noorani Siddiqui als ‘Osama-fan en 9/11-verheerlijker’.
Imraan Kariman: 'Ik ben geen sjeik'Daarnaast valt de LPF ook over de komst van Mohammed Imraan Kariman, zelf Eindhovenaar, naar het gemeenschapshuis Unitas op de Vlokhovenseweg zondag. Imraan Kariman is in het verleden meermaals een moskeeverbod opgelegd door de Anwar-E-Madina Moskee, waar Noorani Siddiqui diezelfde dag spreekt.
De Stichting Welzijn Moslims in Nederland stelde destijds dat hij met geweld zijn plek als imam probeert terug te krijgen in de moskee. De politie moest toen een aantal keer ingrijpen.
Aan Omroep Brabant laat de predikant weten zich van geen kwaad bewust te zijn. "Ik ben niet radicaal, maar bepaalde wetten van de islam mag ik niet negeren. Bovendien, wat de islam belangrijk vindt en wat gelovigen uitvoeren in niet-islamitische landen zijn twee verschillende zaken."
Daarnaast benadrukt Imraan Kariman dat hij geen sjeik is. "Dus ik snap niet dat ik zo genoemd wordt door de LPF."
RaadsvragenDe LPF wil weten of de gemeente van de komst van het tweetal op de hoogte is. Ook wil de partij weten of hen de toegang tot Eindhoven ontzegd kan worden, zodat zij niet kunnen meewerken ‘aan verdere escalering van ons eens zo mooie en vredige Nederland’, aldus de LPF in een van de vragen.
Onlangs stelde de LPF ook al raadsvragen, toen over de komst van een omstreden sjeik naar een conferentie in Eindhoven. Uiteindelijk werden meerdere uitgenodigde sjeiks door de gemeente geweigerd, onder meer op verzoek van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.
De organisatie van de Eindhovense conferentie, Stichting Waqf, was het oneens met die beslissing en stapte naar de rechter. Die stelde de gemeente in het gelijk.