Belgen Bart Biemans en Alessio Carlone naar FC Den Bosch

28 januari 2016 om 14:33
nl
Twee nieuwe spelers voor FC Den Bosch. Verdediger Bart Biemans (27) en aanvaller Alessio Carlone (20) spelen de rest van het seizoen bij de Jupiler League-club. Bart Biemans wordt gehuurd van Roda JC, Alessio Carlone komt over van KRC Genk.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Bij Carlone heeft FC Den Bosch een optie om het contract met nog een seizoen te verlengen.
Twee BelgenDe Belg Biemans debuteerde in Nederland in het betaalde voetbal voor Willem II. Hier speelde hij sinds het seizoen 2008-2009 drie seizoenen in de eredivisie, om vervolgens de overstap te maken naar Roda JC. Met Roda promoveerde hij afgelopen zomer naar de eredivisie. Zijn contract in Kerkrade loopt aan het einde van dit seizoen af. Biemans kwam tot nu toe 187 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij zestien keer scoorde
De Belg Carlone doorliep vanaf zijn twaalfde de jeugdopleiding van KRC Genk en speelde in meerdere Belgische jeugdelftallen. Tot een debuut in de hoofdmacht van KRC Genk kwam Carlone nog niet.
‘Blij met beide spelers’Coach René van Eck is blij met de komst van beide spelers naar FC Den Bosch: “Bart Biemans is een ervaren verdediger, een leider op het veld. Bart is een buitenkansje voor een club als FC Den Bosch en andersom kunnen we Bart een mooi podium bieden om zichzelf weer in de kijker te spelen.”
“Alessio is een technisch vaardige linksbuiten, die ook als nummer tien uit de voeten kan. Hij heeft veel indruk gemaakt op onze technische staf en de afgelopen twee weken stage bij ons gelopen. Alessio heeft veel snelheid, dreiging en diepgang en een goede actie in huis. We kijken er naar uit om beide spelers in actie te zien voor FC Den Bosch."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.