Bierprijzen tijdens carnaval stijgen flink, laat ons weten wat het in jouw gemeente kost
De échte diehard carnavalsvierders hebben natuurlijk al maandenlang flink gespaard om tijdens carnaval vier dagen lang flink op stap te kunnen gaan. In de ene Brabantse stad is sparen harder nodig dan in de andere.
Lampegat - oftewel Eindhoven - spant qua bierprijzen de kroon. Daar kost een pilsje gemiddeld 2,50 euro. Eindhoven wordt op de voet gevolgd door Den Bosch, Tilburg en Breda. In deze steden betaal je gemiddeld 10 à 15 cent minder voor een glas bier dan in Eindhoven.
Wat kost een biertje bij jou in de stad? Staat jouw stad of dorp er niet bij? Laat het ons weten! Mail de bierprijs van dit jaar, de bierprijs van vorig jaar en de naam van de stad naar [email protected] en we zetten deze erbij. [localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56a8d11150406]
DronkenEen 20-jarige studente in Eindhoven ligt er niet wakker van. "Ik ga vaak vooraf bij vrienden thuis of op de universiteit biertjes drinken. En dan rollen we met z'n allen door naar de kroeg." De ervaring leert dat ze dan vaak al dronken is en niet zoveel biertjes meer nodig heeft. "Het maakt ook niet zoveel uit. Ik heb geld bij me aan het begin van de avond en aan het eind van de avond is het op."
Eigenaar Perry Kusters van Café Queen op de Markt in Eindhoven benadrukt dat de prijsverschillen tussen Eindhoven en de andere Brabantse steden juist aan het slinken zijn. "Wij hebben de prijzen al vier jaar niet meer verhoogd. Eén van de redenen dat ik 2,50 vraag voor een biertje, is dat we hier ook met hogere kosten zitten dan in veel andere plaatsen. Bovendien bieden we onze gasten wel een geweldig feest."
LeutneutbonWil je flink besparen op bier tijdens carnaval, dan kun je het best vastenavond gaan vieren in Bergen op Zoom. Daar koop je namelijk een leutneutbon voor precies twee euro. En één zo'n bon is ook precies één biertje waard.
In Bergen op Zoom accepteert vrijwel elke kroeg de leutneutbon, wat dus ook betekent dat ze niet zelf hun bierprijzen bepalen. "We hebben één geluk: de hoeveelheid bier die we verkopen tijdens carnaval is wel gigantisch. Als we maar genoeg bier verkopen, dan lukt het zelfs bij deze scherpe prijs om toch nog een mooie winst bij te schrijven aan het eind van het vastenavondfeest."