Video

'Dit is ongelooflijk gaaf', Tilburg Trappers kunnen titel Oberliga nog niet helemaal bevatten

20 april 2016 om 03:12 • Aangepast 21 november 2020 om 11:03
nl
Dat Tilburg Trappers weet wat het is om landskampioen te worden, is duidelijk. Dat gebeurde al 15 keer eerder met de Tilburgse ijshockeyclub. Al die landstitels waren geweldig, maar die stonden dinsdagavond allemaal in de schaduw van de eerste titel in de Duitse Oberliga. Het werd 4-2. “Wij droomden er van om een keer in de play-offs te spelen. En nu zijn we kampioen. Ongelooflijk”, stamelde voorzitter Ron van Gestel.
Profielfoto van Giessen Arjan van der
Geschreven door
Giessen Arjan van der

Op het ijs werden de spelers van Tilburg Trappers gehuldigd en kregen ze uit handen van de burgemeester van Tilburg Peter Noordanus een medaille en de beker overhandigd.
ZIE OOK: Tilburg Trappers na spannende wedstrijd kampioen van de Duitse Oberliga
Captain Diederick Hagemeijer genoot met volle teugen. “Dit is ongelooflijk gaaf. Moet je eens om je heen kijken. Dit heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt. Zo’n wedstrijd en zo’n seizoen. Zulke fans en dan hier de prijs mogen winnen. Geweldig.”

Wachten op privacy instellingen...

BewijsBjorn Willemse zette Trappers voor het eerst deze wedstrijd met een schitterende solo op een 2-1 voorsprong. Met zijn zoontje op z’n arm reed hij na afloop rond. Zoonlief hield trots de beker vast. “Voor ons is dit gewoon een bewijs dat wij als Nederlandse ploeg gewoon wel in de top mee kunnen draaien. Je ziet dat het weer begint te leven en dit is voor heel het ijshockey goed.”
DroomprestatieOok Mitch Bruijsten stond te glunderen met zijn medaille om zijn nek. Hij maakte de 3-1 en keek ook zijn ogen uit op het ijs. “Dit is geweldig, niet te beschrijven. Ongelooflijk. Dat wij kampioen zijn geworden in de Oberliga is gewoon een droomprestatie.” Bruijsten was nog om een andere reden blij. De baard die traditioneel tijdens de play-offs bleef staan mag er eindelijk af. “Dat ga ik zo dadelijk meteen doen. Eindelijk die baard er af. Heerlijk.”
De ruim 2700 fans bleven maar zingen naar de spelers die op het ijs bleven staan om te genieten van dit bijzondere moment. Voorzitter Ron van Gestel begreep er niets van dat zijn club kampioen van de Oberliga was geworden.
'Dit is veel te veel voor ons'“Dit is echt niet te bevatten. Het eerste jaar doen we mee en we wilden een keer in de play-offs meedoen. Dat was onze droom. Nou staan we hier in de finale en in drie wedstrijden worden we kampioen. Het is echt niet te bevatten. Het is veel te veel voor ons nu. Veel te veel”, zegt Van Gestel opgetogen.
Iets te hard gefeestDat er hard gefeest werd door de Trappers, dat kun je je vast wel voorstellen. Maar het ging er blijkbaar zó hard aan toe, dat de beker het niet meer aankon. De beker is namelijk kapotgegaan tijdens het feestgedruis. Maar wij weten zeker dat dat de pret niet mocht drukken!

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.