Lijk jij op Vincent van Gogh? Dan kun je 5000 euro winnen

22 juni 2016 om 11:43 • Aangepast 21 november 2020 om 09:26
nl
De Canadese schrijver en kunstenaar Douglas Coupland is een wereldwijde zoektocht begonnen naar een lookalike van Vincent van Gogh. De man die qua gezicht het meeste lijkt op de kunstschilder uit Zundert wordt gebruikt als model voor een bronzen sculptuur van twee bij drie meter.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Lookalikes kunnen een foto insturen via de website van het project. De winnaar van de zoektocht ontvangt vijfduizend euro en mag naar Vancouver voor het maken van de 3D-scan.

Wachten op privacy instellingen...

DubbelgangerOmroep Brabant vond een dubbelganger van Vincent van Gogh eerder al in Zundert. Corsobouwer Freek de Bruijn van buurtschap Tiggelaar is er één die als twee druppels water op de 125 jaar geleden overleden schilder lijkt.
RedheadsOm de sculptuur te maken maakt Coupland gebruik van 3D-scan technologie. Op basis van de gezichtskenmerken die hieruit voortkomen wordt het bronzen beeld gevormd.
Het bronzen gezicht van Vincent van Gogh is de eerste van een serie outdoor kunstwerken, genaamd 'Redheads'. Het project is ontstaan door Couplands fascinatie voor menselijke mutaties. Met name voor mensen met rood haar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.