Eerste carpacciobar van Nederland Vittore C. opent in Tilburg
De naam van de bar is ook al bekend: Vittore C., genoemd naar de naamgever van het bekende vleesgerecht en dat is de kunstenaar Vittore Carpaccio.
Foodconcept met carpaccio favorietDe twee voormalige studentes aan de Rooi Pannen in Tilburg weten wat ze willen, maar hoe zijn ze zeker van hun zaak geworden? “We hebben een lijst gemaakt van foodconcepten waar Tilburg volgens ons op zat te wachten. Uiteindelijk zijn er vier overgebleven en hiermee zijn we de straat opgegaan. Met foto’s welteverstaan. Het idee met carpaccio sloeg het meeste aan”, vertelt Nadia.
'Alle kanten op'Het wordt veel meer dan het dun gesneden vleesgerecht dat je kent van de winkel of restaurant. Je kunt namelijk ook andere producten in niet te dikke plakjes aanbieden. Nadia: “Denk aan vis en groenten als hoofdgerecht en fruit of chocola als dessert. We willen af van het idee dat carpaccio alleen als voorgerecht geschikt is. Je kunt er echt alle kanten mee op.”
Zelfs geïnspireerd op bietjesVolgens het duo zijn hun carpacciovarianten geïnspireerd door producten over de hele wereld: van de Hollandse biet tot en met de klassieke Italiaanse variant.
Bar komt in SpoorlaanMogelijkheden te over, aldus de Tilburgse, die nog een kleine twee maanden heeft om met haar zakenpartner de plannen te realiseren. Hun Vittore C krijgt een ruimte in een pand aan de Spoorlaan in Tilburg. Daar gaan de pioniers bewijzen dat ze niet voor niets zijn uitgeroepen tot Rabo Starters.