ENQUÊTE: Ben jij tevreden over jouw huisartsenpost?

5 september 2016 om 20:42
nl
Ziek worden is nooit leuk, maar als je 's avonds of in het weekend beroerd wordt, is het nog wat lastiger. Je kunt dan niet naar je eigen huisarts, maar moet je melden bij de huisartsenpost. Wij zijn benieuwd of jij dat wel eens hebt gedaan en hoe dat ging.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

De enquête is niet meer beschikbaar.
Huisartsenposten bestaan inmiddels zo'n 15 jaar en steeds meer mensen maken er gebruik van. In 2015 werd in Nederland 4,1 miljoen keer bij de huisartsenpost aangeklopt. Een stuk vaker dan de jaren daarvoor. Maar betekent dat ook dat je misschien wel langer moet wachten voordat je geholpen wordt?  Of misschien weet je zelf de huisartsenpost sneller te vinden?
Omroep Brabant wil weten hoe het gaat met de huisartsenposten in Brabant. Daar hebben we je hulp bij nodig. Doe mee en vul de enquête in, het kost je maar een paar minuten. Over twee weken vertellen we je dan hoe het met de Brabantse huisartsenposten gaat.
Lang in de wachtJasper Lipsch uit Eindhoven heeft al eens ervaren dat de drukte bij de huisartsenposten soms ongekend is. Hij hing maar liefst 45 minuten in de wacht voor hij eindelijk geholpen werd. "Onze oudste zoon van 3 had al vijf dagen last van hoge koorts. De assistente vroeg alleen maar of hij nog normaal kon ademhalen en hoe de kleur in zijn gezicht was", vertelt Jasper. "Daarna werd me verteld dat ik niet verder werd geholpen."
Twee weken geleden werd al bekend dat de wachttijden op meerdere plekken veel te lang zijn. Harrie Geboers van de Huisartsenposten Oost-Brabant erkent dat dat nog niet goed gaat. "We doen ons best om de wachtrijen zo snel mogelijk weg te werken, maar het is lastig." Overigens gaat het soms ook heel goed: toen Jasper de huisartsenpost een paar weken later nog een keer nodig had, werd hij wel snel geholpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.