'Couscous appelmoes' op je bord in Den Bosch
Wist je dat kebab met spruitjes lekker is? Het is het lievelingsgerecht van de zoon van Jinan Saleh. Zij is de eigenaresse van Yalla Yalla Foodbar aan de Postelstraat. Nu woont ze in Vught, maar tot haar twaalfde woonde Jinan in Irak.
Kebab met spruitjesDe opmerkelijke smaakvoorkeur van haar zoon inspireerde Jinan tot het schrijven van een kookboek en nu dus een restaurant. De insteek is hetzelfde; de smaken uit het Midden-Oosten combineren met Nederlandse.
De liefde gaat door de maag. Dat maakt de mix van Arabische gerechten met de Nederlandse keuken sympathiek. Wie weet brengt Yalla Yalla Foodbar niet alleen eetculturen bij elkaar, maar ook mensen.
OngewoonEten bij de Italiaan, Griek of de Japanner is gewoon geworden, maar een eetgelegenheid die zich duidelijk specialiseert in een mix van buitenlandse en Nederlandse gerechten is bijzonder.
"Ik weet dat er in Utrecht iets soortgelijks bestaat, maar in Brabant bestaat ken ik dit fenomeen nog niet", zegt Dalila Sayd. Zij bedacht het concept voor het restaurant. Daar horen ook de bijzondere koks bij.
Speciaal personeelIn de keuken staan koks uit Irak en Syrië met een verblijfsvergunning. Een win-win situatie; zij hebben werk en wij ervaren personeel.
40 Gasten kunnen tegelijkertijd de wereld ontdekken op hun bord aan de Postelstraat. Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Een beetje appelmoes draagt hopenlijk wel bij aan het ontdekken van couscous.