Verkoop van stadion NAC Breda gaat niet door, belangstellenden bieden veel te weinig
Er waren aanvankelijk zes belangstellenden om het stadion te kopen, waarvan er al een paar waren afgevallen. Een van de kandidaten was NAC zelf, die vertegenwoordigd zag in de onlangs opgerichte Stichting Rat Verlegh. Daar zitten ook drie grootaandeelhouders in, die de financiële dragers waren van het plan.
Huur als molensteen
Het niet doorgaan van de verkoop van het Rat Verlegh Stadion is een tegenvaller voor NAC, want de huur van het stadion is al lange tijd een molensteen om de nek van de club. NAC betaalt jaarlijks ruim 900.000 euro aan de gemeente Breda aan huur. Een verlaging van de lasten is volgens de club belangrijk om ook in de toekomst de financiële continuïteit te kunnen waarborgen.
[Tweet:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/941389717102387203]
"We hadden het graag gekocht, maar we hebben niet meer willen bieden dan wat we verantwoord vonden", aldus Joost van Mierlo, namens de Raad van Commissarissen van NAC.
Algemeen directeur Justin Goetzee vult aan: “Op dit moment overheerst met name de teleurstelling over het afwijzen van onze bieding. Wij hebben met het ingediende plan alles op alles gezet om de gemeente Breda te overtuigen van verkoop van het stadion aan Stichting Rat Verlegh Stadion. Het bod dat wij hebben gedaan was het maximale binnen onze financiële mogelijkheden."
Snel om tafel met NAC
Wethouder Alfred Arbouw van de gemeente Breda laat weten dat hij snel met NAC om de tafel gaat over de huurkosten. "Er moet nu rust, duidelijkheid en stabiliteit komen. We gaan uiterlijk op 1 juli met NAC om de tafel om nieuwe afspraken te maken over het huurcontract. We gaan manieren zoeken om de kracht van NAC Breda nog meer tot uitdrukking te brengen."
De gemeente hoopt dat de energiekosten van de club omlaag kunnen. Ook wordt onderzocht of de trainingslocaties van NAC weer kunnen worden samengebracht op één plek.
[Tweet:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/941391382568226816]