Hoe veel loodjes boter deed de keukenmeid in een zwampudding?
Tussen al de paperassen in het archief duiken ook regelmatig kookboeken of zelfgeschreven schriftjes met recepten op. Het archief vindt dat nu de tijd gekomen is om eens uit te proberen hoe al die oude recepten nou eigenlijk smaakten.
Hoe smaakte het bij de pastoorsmeid?Meer dan vijftig gerechten zijn uitgezocht. Recepten van een pastoorsmeid uit Diessen, van herbergierster Maria Donders en uit oude folders van Buisman en Calvé. Evenveeltjes, marionnais saus, rognons de veau en Rijnsche-wijnsoep... het klinkt goed maar hoe het proeft, weet bijna niemand meer.
Het archief zoekt nu hobbykoks die niet vies zijn van een experimentje. Wie durft zich aan deze gerechten te wagen? Eerst zelf even proberen zal niet overbodig zijn want wie weet nog wat je bedoelt met 'een lood boter' of 'drie stuivers brood''?
Aanmelden kan via de website van het archief.