'Lekker in de bochten hangen geen probleem', elektrische motor TU/e bijna thuis

2 november 2016 om 14:53 • Aangepast 21 november 2020 om 06:24
nl
Ze zijn nu echt bezig aan de laatste kilometers. De studenten van de TU/e die op een elektrische motor in tachtig dagen de wereld rondgingen. Maar hoe rijdt dat nou zo’n elektrische motor? Coureur Michiel Kusters legt het uit. Want een coureur is nog wel nodig, zelf rijden doet de motor namelijk niet.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

“Het is anders, vooral stiller dan het rijden op een gewone motor”, legt Michiel uit. “En je hoeft niet te schakelen.” Dat de elektrische motor wat meer weegt dan de motor die iedereen thuis heeft staan, maakt hem niet uit.

Wachten op privacy instellingen...

De wegligging van de door de studenten van de TU/e zelf ontwikkelde motor noemt hij prima. “Ik voel me helemaal veilig op de motor. Lekker in de bochten hangen, is geen enkel probleem", vertelt hij.
STORM Wave returnsGelukkig maar, want inmiddels heeft Michiel al duizenden kilometers afgelegd op STORM Wave, de naam die de elektrische motor heeft gekregen. Woensdagmiddag bereiken de Eindhovense studenten het eindpunt van hun reis rond de wereld op batterijen.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Elektrische motor TU/e klaar voor laatste loodjes rond de wereld op batterijen
Dit na een laatste tussenstop rond drie uur in Born bij VDL Nedcar waar ze onder meer worden onthaald door minister-president Mark Rutte. De minister-president gaf daar het startsein voor de productie van de nieuwe Mini Countryman.
Vervolgens legt het Eindhovense studententeam het laatste stukje naar thuisbasis Eindhoven af. Onder begeleiding van een tiental Tesla’s, elektrische auto’s, en een elektrische bus.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.