'We weten dat we goede zorg bieden', ziekenhuis reageert op laatste plaats AD-onderzoek

5 november 2016 om 15:36
nl
De laatste plaats die het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis bezet in de AD Top 100 zegt volgens het ziekenhuis vooral iets over de kwaliteit van het registreren. "Onze eerste voorzichtige conclusie is dat de fusie van het St. Elisabeth en het TweeSteden Ziekenhuis niet goed in de indicatoren is verwerkt."
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"De laatste plaats is een plek waar we niet willen staan en waar we ons niet thuisvoelen", benadrukt het bestuur van het ziekenhuis op de website. "De afgelopen periode hebben we van veel kanten de bevestiging gekregen dat wij een goed functionerend ziekenhuis zijn dat gewaardeerd wordt door partners, toezichthouders en - voor ons vooral belangrijk - door patiënten. Onder meer vanwege onze goede zorg."
'Zorgvuldige analyse nodig'Het ziekenhuis gaat wel uitzoeken hoe de lage ranking tot stand is gekomen. "Het AD werkt met prestatie-indicatoren, waarbij geselecteerde onderdelen van zorg worden gemeten. Elk jaar een andere selectie uit de grote hoeveelheid indicatoren die de Inspectie bijhoudt. De selectie van dit jaar is voor ons dus nadelig uitgevallen en voor veel kleinere ziekenhuizen juist positief. Dit vereist een zorgvuldige analyse. Onze eerste voorzichtige conclusie is dat de fusie van het St. Elisabeth en het TweeSteden Ziekenhuis niet goed in de indicatoren is verwerkt."
"Als uit onze analyse blijkt dat op onderdelen de kwaliteit van onze zorg niet aan de normen voldoet, gaan we die specifieke onderdelen vanzelfsprekend verder verbeteren."
Open dagUitgerekend deze zaterdag houdt het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis een grote open dag op alle locaties. De belangstelling is groot. Bijvoorbeeld op de afdeling waar tijdens de open dag spiermassa gemeten kan worden. Het AD-artikel is het gesprek van de dag. "Voor ons is de laatste plaats natuurlijk een teleurstelling", bevestigt Nellie die de spiermassa meet.
Ook voor het werk van de gipsmeester is veel interesse. De gipsmeester heeft het als het ziekenhuis bestuur het idee dat de matige cijfers in het AD-onderzoek te wijten zijn aan de fusie. "Daardoor is een aantal zaken nog niet goed op elkaar afgestemd. Sommige dingen staan nog niet goed op de rails. Maar de traumatologie staat daar buiten. In het verleden draaiden we overigens heel goed. Wij zijn de grootste spoedeisende hulp van Nederland, met 55.000 patiënten per jaar. Dat zit wel goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.