Sinterklaas moet bukken voor brug en paard blijkt ziek [FILMPJE]

14 november 2016 om 14:19
nl
Sinterklaas kwam dit weekend aan in Tilburg en dat ging niet helemaal zonder problemen. Zo moesten Sint en zijn pieten eerst bukken om hun hoofd niet te stoten aan de brug, en later moest de goedheiligman van zijn paard afstappen omdat deze ziek was geworden.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Op een filmpje op YouTube is te zien hoe Sinterklaas en zijn pieten moeten oppassen dat ze hun hoofd niet stoten tijdens de intocht. De nieuwe pakjesboot die gebruikt werd, is namelijk een stuk groter dan de vorige en dat gaat maar net goed:
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=126sZnx_GoQ]
En dan was er ook nog gedoe met het paard. Aangekomen in Tilburg moesten de sint en zijn schimmel noodgedwongen afscheid nemen van elkaar. De schimmel zou namelijk halverwege de intocht ziek zijn geworden. "Te veel pepernoten gegeten. We konden er niks aan doen",  zo vertelt Jos de Roos van Het Sint Nicolaas Comité dat de intocht in Tilburg organiseerde.
"Er is nooit een probleem geweest met het paard. Nu moesten we improviseren." Het was eigenlijk al een klein wonder dat de Sint in Tilburg de tocht kon beginnen per paard. De schimmel waar de Sint in Tilburg normaal gesproken op rijdt, was kort voor de intocht overleden. "Probeer maar eens in de Sinterklaasperiode een schimmel te vinden."
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=DyrF2yHbnC0]
Dubbele geboekt paard?Moeilijk, maar dus toch gelukt. Geruchten dat Sinterklaas van zijn paard af moest, omdat het dubbel geboekt was en aan Oisterwijk zou zijn verhuurd, zijn volgens De Roos niet waar. Raar, want wie goed naar de foto's van de intocht in Oisterwijk kijkt, kan haast niet anders concluderen dan dat het om hetzelfde paard gaat. Toch vreemd om een ziek paard in Oisterwijk de intocht te laten lopen.
Hoe dan ook, de Sint heeft de intocht in Tilburg gewoon zonder schimmel afgemaakt. Hij vervolgde de route achter op een open wagen richting de Koepelhal. Het incident met het paard was eigenlijk nauwelijks noemenswaardig, vindt De Roos, want de intocht was verder volgens hem een groot succes. "De opkomst was gigantisch. Het feest in de Koepelhal met 2500 kinderen was heel leuk. Hopelijk kunnen we dat volgend jaar weer doen. Het was een fantastische intocht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.