Robert van der Horst best betaalde Nederlander in Hockey India League

16 november 2016 om 16:11 • Aangepast 21 november 2020 om 05:59
nl
Robert van der Horst is dit jaar de best betaalde Nederlandse hockeyer in de Hockey India League. Hij komt in de winterstop van de Nederlandse competitie uit voor de Jaypee Punjab Warriors. Die club betaalt 43.000 dollar voor de diensten Eindhovense middenvelder.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

De Hockey India League is een competitie waarin Indiase en buitenlandse spelers samen zes teams vormen die het tegen elkaar opnemen. De teams worden samengesteld doormiddel van een veiling.

Wachten op privacy instellingen...

Van der Horst, aanvoerder van het Nederlands elftal, zag zichzelf voor ongeveer 40.000 euro worden ‘afgehamerd’. "Dat is een mooi bedrag, en ik zal niet ontkennen dat het mooi meegenomen is" zegt de middenvelder van Oranje-Rood. "Maar de sportieve ervaring is eigenlijk nog veel mooier. Ik ga spelen bij de kampioen van vorig jaar, ze hebben een sterke coach en het team bestaat uit absolute wereldtoppers."
Andere Nederlandse hockeyers die meedoen aan de competitie zijn Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker, Wouter Jolie en Sander de Wijn uit Cuijk. De Wijn gaat spelen voor Dabang Mumbai HC. en mag 20.000 euro bijschrijven voor zijn Indiaase avontuur.
Oranje-Rood vs. HC RotterdamHet lucratieve uitstapje van de Nederlandse hockeyers zorgt mogelijk voor problemen in de Hoofdklasse. Op de finaledag van de Hockey India League start de competitie in Nederland namelijk weer.
Oranje-Rood en HC Rotterdam nemen het in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen elkaar op, maar zijn bang dat ze teveel spelers missen. Daarom hebben ze de hockeybond, KNHB, verzocht de wedstrijd te verplaatsen.
Naast de Nederlandse hockeyers spelen ook acht buitenlandse spelers die normaal in Nederland actief zijn deze winter in India.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.