Kunstenaar vindt lookalike Vincent van Gogh

17 november 2016 om 11:34
nl
Na een wereldwijde zoektocht heeft de Canadese schrijver en kunstenaar Douglas Coupland de lookalike van Vincent van Gogh gevonden. Van alle 1250 deelnemers aan de wedstrijd lijkt Daniel Baker uit het Engelse Christchurch het meeste op de in Zundert geboren kunstschilder. De dubbelganger staat model voor een grote bronzen sculptuur van Van Gogh.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Lookalikes konden een foto insturen via de website van het project Iamvincent'. In totaal deden vierhonderd Nederlanders aan de competitite mee.
Brabantse dubbelgangerZo stond Eindhovenaar Onno Heesbeen deze zomer nog op de tweede plaats op de ranglijst. Hij komt uit dezelfde provincie, is op dezelfde dag jarig en heeft een rode coupe als Van Gogh.
ZIE OOK:  Onno Heesbeen nog net niet dé Van Gogh-a-like: ‘Ik ben zelfs op dezelfde dag jarig’
Het bronzen gezicht van Vincent van Gogh is de eerste van een serie outdoor kunstwerken, genaamd 'Redheads'. Het project is ontstaan door Couplands fascinatie voor menselijke mutaties. Met name voor mensen met rood haar. De sculptuur zal op 22 april 2017 worden onthuld tijdens een speciale pre-conferentie voor deelnemers van TED2017 in Vancouver in Canada.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.