Ernst Hirsch Ballin benoemd tot universiteitshoogleraar aan Tilburg University

17 november 2016 om 17:00
nl
Professor Ernst Hirsch Ballin is donderdag benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Tilburg University. Dat gebeurde tijdens de 89e Dies Natalis, de verjaardag van de universiteit.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Hirsch Ballin is de eerste hoogleraar van de Tilburg University die benoemd is tot universiteitshoogleraar. Dit is een bijzondere functie aan Nederlandse universiteiten die bekleed worden door toonaangevende hoogleraren. Een universiteitshoogleraar krijgt onder meer extra geld voor onderzoek en meer vrijheid van werken.
Bjzondere prestatiesVolgens Rector Magnificus Emile Aarts dankt Hirsch Ballin zijn benoeming aan zijn ‘bijzondere prestaties in zowel zijn wetenschappelijk werk als maatschappelijke inzet voor de ontwikkeling en het behoud van menselijke waardigheid, sociale gerechtigheid en de rol van het recht en rechtsstaat voor het samenleven in vrede en vrijheid.’
Ernst Hirsch Ballin is sinds 1981 hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Tilburgse universiteit. In deze periode was Hirsch Ballin ook minister van Justitie (1989-1994 en 2006-2010) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (2010). Ook is hij onder meer lid van de adviesorganen Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) en Adviesraad voor Internationale Vraagstukken (IVR).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.