OM eist vrijspraak voor laatste verdachten Deutersestraat: 'Ik wil mijn sieraden terug'
De twee werden in oktober 2013 opgepakt bij een massale inval van politie, FIOD, de Belastingdienst en sociale recherche. Verder werden er 23 bewoners van het woonwagencentrum aan de Deutersestraat opgepakt en sommigen van hen zaten dagenlang vast.
De vrouw verklaarde donderdag voor de rechtbank dat ze nog steeds last heeft van de manier waarop de politie binnenviel. "We werden zomaar uit het niets uit ons bed gehaald. Ik kreeg een bivakmuts op. We werden op de grond gegooid. Ik ben er nog steeds ondersteboven van."
LEES OOK: Nieuwe strafeisen in zaak inval woonwagenkamp Den Bosch
'Ik wil mijn sieraden terug'De sieraden en het horloge die in een kluis in haar woonwagen gevonden werden, heeft de vrouw volgens haar eigen verklaring van haar vader gekregen. "Ik wil ze terug hebben, dat ze zijn afgepakt voelt voor mij als een beroving." Bij de inval in haar woning is ook een duur Rolex-horloge gevonden, maar het OM kan niet hard maken dat het gekocht is met zwart geld.
Advocaat Silvis vroeg de rechtbank bij aanvang van de zitting om het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren. Hij vindt dat het OM te weinig bescherming heeft geboden aan de individuele verdachten en 'alles op een grote hoop' heeft gegooid. "Het woonwagencentrum stond bekend als een vrijplaats waartegen opgetreden moest worden. Maar dat betekent niet dat iedere individuele bewoner foute dingen doet."
Omdat zowel de openbare aanklager als de verdediging voor vrijspraak gingen, vroeg meester Silvis de rechtbank om meteen uitspraak te doen. Daar ging de rechtbank niet in mee. De uitspraak komt tegelijk met die van de 23 andere verdachten in deze zaak, op 24 januari volgend jaar.
LEES OOK: Witwassen van crimineel geld op woonwagenkamp Den Bosch: 21 maanden cel geëist