Charmeoffensief mag niet baten: Johan moet zijn dorpshuis verlaten
In een pand wat Johan verhuurde werd eerder dit jaar een hennepdrogerij ontdekt. Maar daar zou Johan niets mee te maken hebben gehad volgens actievoerder Fred Gabriëls.
Tussen werkgever en werknemerWat de precieze reden is voor het besluit van sectormanager Anja Hartmans van Surplus is niet helemaal duidelijk. "Er spelen sowieso veel zaken tussen werkgever en werknemer", vertelt Hartmans. "Natuurlijk zijn er zaken, zoals van de hennep, die daarin een rol in spelen." Maar hoe het precies in elkaar steekt, daar kan Hartmans geen uitspraken over doen. Ze wil de privacy van Johan Oomen niet schenden.
Teleurgesteld"Het gesprek was eigenlijk teleurstellend", vindt actievoerder Fred Gabriëls. "In eerste instantie zei ze 'nee'. Maar goed, wij geloven er sterk in dat het nooit te laat is." Het actiecomité zoekt het nu hogerop bij het bestuur.
Onder de Oosteindenaren is veel onduidelijkheid over de beslissing van Surplus. Een dorpsgenote vindt dat Surplus met een goed argument moet komen. "Het is toch oneerlijk om iemand zo af te serveren. Want dat doe je dan."
Of er niet nog iets achter zit wat door Johan Oomen of Anja Hartmans niet verteld wordt, dat is onzeker. "Helemaal zeker weten wij dat natuurlijk nooit. Ik heb Johan het op de man af gevraagd en hij zegt met de hand op zijn hart van niet."
Lastige beslissingMakkelijk heeft Anja Hartmans het niet met haar beslissing. "Het is lastig. En het is ook wel een beetje bizar, want er zitten aan tafel ook mensen die ik ken. Maar ja, het is wel mijn vak, mijn baan. Soms is dat niet altijd makkelijk."