Is het geen pareltje? Tilburgse kok ontdekt unieke 'schat' in oester
Het is volgens hem de eerste parel van een Nederlandse kweker. Kappé kon zijn ogen nauwelijks geloven. ''We dachten in eerste instantie aan een normaal steentje uit de zee. Al snel kwamen we erachter dat dit niet zomaar een steentje was. Hij glinsterde een beetje. Toen dachten we: dit moet een pareltje zijn'', vertelt de chef-kok enthousiast.
Waarde onbekendHij is apetrots op zijn ontdekte 'schat'. ''Het is een droom voor elke kok om een keer in zijn carrière een pareltje tegen te komen en ik heb het nu al gevonden'', zegt hij lachend.
Ondanks de unieke vondst, is de parel niet veel waard. De oester heeft niet lang genoeg in zee gelegen om van grote waarde te zijn. Het gaat slechts om enkele euro's. Voor Kappé maakt dat niet uit. ''De parel gaan we mooi verwerken in een kunstwerk. Dat moet een aandenken worden aan deze ontdekking.''
Restaurant maakt speciale amusesVanwege de ontdekte parel, serveert Restaurant Monarh woensdagavond speciale amuses. De amuse bestaat uit een eetbare oesterparel met Chinese Kool en zeewier.