Soep slobberen voor het goede doel: iedere week 400 liter voor de voedselbank
De soepen worden gemaakt door De Verspillingsfabriek in Veghel. Zij gebruiken ‘geredde groenten’. Die worden niet verkocht omdat ze bijvoorbeeld misvormd zijn. Ook werken er mensen bij de fabriek die moeilijk aan een baan komen. 'Geweldig dit'Wethouder Mary-Ann Schreurs bestelde maandag het eerste kommetje soep in de kantine. “Het is een lekkere soep. En echt een geweldig initiatief. Dit is de samenleving waarin je wilt leven”, vertelt ze enthousiast. “Wat zou hier nog verbeterd aan kunnen worden? Helemaal niets.” Ook André Verschoor van de Eindhovense voedselbank is er blij mee. “Wij willen graag voor onze cliënten een zo goed mogelijk pakket samenstellen. En deze ‘souprise’ is een mooie aanvulling.” 400 literIn de kantine van het stadhuis wordt wekelijk zo’n 400 liter soep ingeschonken. Soupalicious hoopt dat meer bedrijven en organisaties mee gaan doen.