Kangoeroe of krokodil, niets was te gek in restaurant Etenstijd in Tilburg
De familie Meurs, bekend van de supermarktformule Lekker& Laag, liet het restaurant aan de Professor van Buchemlaan in 2005 bouwen. Op bijna tweeduizend vierkante meter zouden een jaar later 2500 gasten per week genieten van gerechten in buffetstijl. Voor de kinderen was er in de kelder van het gebouw een speciale speelruimte.
ZIE OOK: Ondernemersfamilie Meurs ziet restaurant in rook opgaan
Betaalbaar
Het belangrijkste uitgangspunt voor Jan en Anita was dat het eten voor de gasten betaalbaar moest blijven. Bezoekers, chique of casual, betaalden voor twee of drie uur onbeperkt eten en drinken een vast bedrag.
Het succes werd groter dan Jan en Anita ooit hadden kunnen denken. Binnen acht maanden na de opening werd de honderdduizendste gast verwelkomd.
Aandelen
In 2013 verkocht de familie haar aandelen aan ondernemers van vier sushi- en wokrestaurants in Breda, Roermond, Rotterdam en Papendrecht. Anita Meurs bleef eigenaresse van het pand.
De succesformule werd door de nieuwe ondernemers voortgezet. Totdat daar woensdagavond door een allesverwoestende brand abrupt een einde aankwam.