Kraker Igor wil zijn Tilburgse villa niet uit, 'Al wordt het mijn dood'
De Mobiele Eenheid is om halfvijf gearriveerd en vorderde de krakers te vertrekken. Er zijn negen mensen, waaronder Igor, gearresteerd.
ZIE OOK: ME ontruimt kraakvilla 'van Igor', negen mensen opgepakt
De krakers weigerden aan de ontruiming mee te werken. Een aantal zat in een verhoogde stellage met een brandweerslang. De kelders waren gebarricadeerd en sommige bewoners zouden zich hebben vastgeketend aan beton.
Sinds 2006
De woede van Igor en zijn tien medebewoners is vooral gericht op de manier waarop de gemeente te werk is gegaan. Igor heeft al sinds 2006 een antikraakcontract met de gemeente om de villa uit de jaren vijftig te bewonen. Nu wil de gemeente het pand slopen.
Vastgeketend in beton
Igor vindt de ontruiming onnodig snel gaan, volgens hem kan de gemeente tot 2025 provinciale subsidie ontvangen voor de sloop van het pand. De elf krakers hebben de ingang naar het perceel geblokkeerd, de woning gebarricadeerd en gaan er alles aan doen om de autoriteiten tegen te werken, "Anders is alles voor niks geweest", aldus Igor. Volgens omstanders hebben sommige bewoners zich vastgeketend in beton en zou er zondag nog een groot 'afscheidsfeest' gehouden zijn.
Reactie gemeente
Gemeente Tilburg heeft weinig begrip voor de recalcitrante houding van de krakers. "Het pand moet gesloopt worden. Dat heeft de rechter al mei vorig jaar beslist", aldus een woordvoerder. "Dat weet de bewoner ook al geruime tijd."
De woning staat midden in een natuurgebied en het grote perceel zal daar ook aan toegevoegd worden. "De vergunning voor de sloop is rond. We moeten er nu in om asbestonderzoek te doen", laat de gemeente weten.