Peter R. de Vries blij met zwaardere straffen Posbankmoord: 'Terecht schepje bovenop de eis'
"De rechtbank heeft er nog een schepje bovenop gedaan. De eis was voor beiden dertien jaar en dat vond ik aan de magere kant", aldus de misdaadverslaggever. "Ik ben blij dat de rechtbank hetzelfde inzicht had."
ZIE OOK: Verdachten Posbankmoord moeten 13 jaar de cel in van OM
Hij is ook blij dat de mannen verschillende straffen kregen. Frank S. gaat minder lang de cel in, omdat hij zichzelf aangaf en berouw heeft getoond. R. bleef juist altijd ontkennen. Of hij in hoger beroep gaat tegen zijn straf is nog niet duidelijk. Volgens De Vries is dit ook 'kansloos'. "Hij gaat er dan niet veel beter vanaf komen", zegt hij.
Gekwalificeerde doodslag
De rechtbank veroordeelde het tweetal voor gekwalificeerde doodslag. Dit houdt in dat iemand is gedood om een ander strafbaar feit te maskeren. S. en R. wilden de auto van Wiegmink hebben, maar omdat hij die niet zomaar meegaf liep het volledig uit de hand.
De huisschilder ging op 20 januari 2003 hardlopen op de Posbank en kwam nooit meer thuis. De politie vond zijn lichaam enige tijd later in een uitgebrande auto in Erp. Hij bleek te zijn doodgeschoten in het natuurgebied in Rheden en daarna naar Brabant te zijn vervoerd.
ZIE OOK: DNA op muts leidde naar verdachte Posbankmoord
'Lichaam was ontoonbaar'
Het duo is niet veroordeeld voor het wegmaken van het lijk. Dat feit is inmiddels verjaard. "Wat mij betreft had dat erbij gemogen", vindt Peter R. de Vries.
"De nabestaanden vonden het heel erg dat het lichaam in brand is gestoken en ze daardoor niet behoorlijk afscheid van hem konden nemen. Zijn lichaam was ontoonbaar."