Bossche Bollen hebben nog nooit zo geplakt, maar je krijgt er geen bruine vingers van
Samen met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland koos PostNL tien typisch Nederlandse lekkernijen. Naast de Bossche Bol zijn dit de Limburgse vlaai, Goudse stroopwafel, Zeeuwse bolus, Groningse eierbal, Amsterdamse ui, het Drents kniepertie en het Fries suikerbrood, die allemaal landelijk verkrijgbaar zijn. Alleen de afgebeelde Zwolse balletjes en Tielse kermiskoek zijn echt streekgebonden.
Plakkerig
Voor het ontwerp zochten Joost Overbeek, Maarten Geurink en Ayla Maagdenberg van Studio Overburen uit Amsterdam naar foto’s van de etenswaren, die meer waren dan alleen de afbeeldingen van alle lekkernijen.
“We kozen voor beeldvullende kleurenfoto’s, waarbij op de foto iemand de Bossche Bol ook echt vasthoudt. Omdat lekkernijen vaak wat plakkerig of vettig zijn, hebben we met rekwisieten als bordjes, schalen en doeken gewerkt”, vertelt Joost Overbeek.
Op de tabs naast de postzegels staan korte recepten zodat de liefhebbers de bollen thuis kunnen maken.