Boze Fort Oranje-bewoners willen uitleg, gemeentehuis Zundert hermetisch afgesloten
Enkele boze bewoners zijn voordat het gemeentehuis werd gesloten kort toegesproken door de gemeente. Wat er precies is gezegd is onduidelijk, maar bewoners gaven aan 'er niets aan te hebben gehad'. Het is onbekend of burgemeester Leny Poppe-de Looff bij het gesprek aanwezig was.
Volgens omstanders waren er rond tien voor halftwaalf ongeveer veertig bewoners ter plaatse. Enkele van hen weken later uit naar het nabijgelegen terras. De gemeente wil niet inhoudelijk reageren op de kwestie. "We werken aan een oplossing", aldus een woordvoerder.
Sluiten van de camping
De eigenaar van Fort Oranje heeft besloten het vakantiepark met ingang van 3 juli definitief te sluiten. Vanaf twaalf uur 's middags moeten alle bewoners weg zijn en wordt het gas, water en licht afgesloten. De bewoners maken zich zorgen en willen van de gemeente weten hoe en waar ze worden opgevangen.
Twee weken geleden kondigde burgemeester Leny Poppe-de Looff van de gemeente Zundert aan de camping op 4 augustus te zullen sluiten, maar eigenaar Engel doet na veel strijd de deur nu eerder dicht.
ZIE OOK: 'Een krottenwijk in Nederland... zo erg had ik het nooit gezien', tv-serie Fort Oranje slaat aan
In een brief heeft Engel de bewoners donderdag op de hoogte gebracht van de sluiting. "De neergang van Fort Oranje is vanaf 2009 ingezet en is het gevolg van geheime afspraken tussen de burgemeester, politie, brandweer, GGD, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie", zo valt in de brief te lezen.
"Zij hebben samen de afgelopen tien jaar alles in het werk gesteld om Fort Oranje kapot te maken. Dat doel is nu bereikt."