Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'
Gehaktbrood gevuld met ei
Wat heb je nodig:
- 750 gram rundergehakt
- 10 dunne plakken ontbijtspek
- 200 gram champignons
- 4 a 5 verse eieren
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook
- 100 gram paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel ketjap
- ½ eetlepel gerookt paprikapoeder
Hoe maak je het:
Kook de eieren in 7 minuten gaar en spoel ze koud onder stromend water.
Pel de eieren.
Snijd de champignons in vieren en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Voeg nu de ui en knoflook toe en bak dit samen nog 30 seconden aan met de champignons.
Hak dit mengsel in fijne blokjes in een keukenmachine, staafmixer of met het mes.
Laat het mengsel even afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng het gehakt met de ketjap, tomatenpuree, mosterd, gerookt paprikapoeder en paneermeel en breng op smaak met peper en zout.
Bekleed een cakevorm met het ontbijtspek en laat wat spek over de rand van de vorm heen hangen voor de deksel van het gehaktbrood.
Meng nu de champignonsduxelles met het gehakt.
Vul de vorm tot de helft met het gehakt en leg in het midden de 4 eieren op het gehakt.
Vul de vorm af met het overige gehakt en duw het gehakt stevig aan in het cakeblik.
Vouw nu het ontbijtspek (dat over de rand hangt van het cakeblik) over het gehakt zodat het gehakt mooi afgedekt is.
Bak het gehaktbrood in 35 min af in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Laat het brood 10 minuten rusten in de oven en snijd er mooie plakken van.
Smakelijk!