Doden bij drugslab nog steeds gesprek van de dag in Kaatsheuvel: 'Dit kwam niet als verrassing'

8 december 2017 om 18:11 • Aangepast 20 november 2020 om 19:58
nl
"Hoe herken je nou zo'n drugslab?" en "Wat moet ik doen als ik zo'n raar mailtje krijg van een vreemde?" Voor het antwoord op allerlei vragen konden de inwoners van Kaatsheuvel vrijdagmiddag terecht op de weekmarkt bij het Mobiele Medialab van de politie. Daar werd al gauw duidelijk dat de heftige gebeurtenissen van vorige maand, waarbij twee mannen overleden bij een drugslab, niet als een verrassing kwamen. "Heel Kaatsheuvel wist van die familie af. Het was maar de vraag wanneer er weer iets zou gebeuren."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Op vrijdag 3 november werd een drugslab ontdekt middenin een woonwijk in Kaatsheuvel. In de achtertuin  lagen twee 48-jarige mannen die uiteindelijk stierven aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging.  

Wachten op privacy instellingen...

'Opgeruimd staat netjes!'
Een heftige gebeurtenis, maar de meeste inwoners reageren er nuchter op. "Dat gaat al dertig jaar zo in die familie. Opgeruimd staat netjes!"

Volgens een andere marktbezoeker weet het hele dorp precies om welke familie het gaat. "Ze hebben het werken niet uitgevonden, zeg maar.. Het gaat echt van opa tot kleinzoon."

Gevoel van onveiligheid
Maar toch zit de schrik er bij sommigen goed in, merkt coördinator van het Mobiele Medialab, Paul Francken. "Ze hadden het niet verwacht, zo dichtbij, middenin een woonwijk. Het is toch een gevoel van onveiligheid."

"Ik ben wel geschrokken ja", vertelt een man tegen Francken en zijn collega's. "Heel Kaatsheuvel wist van die familie af. Het was maar de vraag wanneer er weer iets zou gebeuren."

Wachten op privacy instellingen...

Phishing mails
De gesprekken in de bus gingen gelukkig niet alleen maar over drugscriminaliteit. Er werden bijvoorbeeld ook vragen gesteld over phishing-mails en verkeerd geparkeerde auto’s. Over de mailtjes is de politie duidelijk: "Wegklikken en meteen verwijderen!"

Wat opvalt, is de angst om verdachte situaties te melden. "Mensen zijn vaak bang, maar dat hoeft helemaal niet. Als wij een anonieme melding krijgen, dan reageren wij er altijd meteen op", vertelt wijkagent Eric van Dun.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.