Een wijkagent is ook maar een mens, blijkt uit docu over Bredase wijkagent Rachid

11 januari 2018 om 16:32
nl
Rachid Al Kahja schittert behalve als wijkagent in de Bredase wijken Teteringen en Waterdonk ook in de documentaire ‘Wijkagent Rachid MW400799’. En hij is blij. Hij zag vandaag het eindresultaat en de Bredase wijkagent komt goed in beeld. Hoewel het wel vreemd voor hem was. “Het is erg apart om jezelf terug te zien. Ik herkende mezelf erg in de film en verliet de zaal dus met een grote glimlach.”
Profielfoto van Lisa van Es
Geschreven door
Lisa van Es

Dit is stap één. Nu de documentaire op een landelijke zender. “We zijn hier mee bezig, maar het is nog niet zeker of dit lukt. Het zou erg mooi zijn. Ik wil Nederland laten zien hoe mooi het bestaan van een wijkagent is. Alles draait om het contact met elkaar maken. We zijn er niet alleen als er problemen zijn, we willen er juist ook zijn om met de buurt in contact te blijven.”

[instagram:https://www.instagram.com/p/Bdua9xjhtPR/?taken-by=wijkagent_teteringen]

Bekend door social media
Want vooral de sociale omgangsvorm is kenmerkend voor de aanpak van de wijkagent. Zo was hij voor de film al best bekend in Breda. Rachid is namelijk ook actief op social media. Hij doet er alles aan om met jongeren in contact te komen. “Ik vind het belangrijk dat een wijkagent een gezicht krijgt. Het is belangrijk dat jongeren en ook buurtgenoten makkelijk hun verhaal kunnen doen.”

De Bredanaar was blij met de reacties in de zaal. “Mijn collega’s en vrienden herkenden mij allemaal in de Rachid in de film. Dus wat mij betreft is het project geslaagd.”

[instagram:https://www.instagram.com/p/Bdudb9MhBrd/?taken-by=wijkagent_teteringen]

‘Een goede klik’
Ook tijdens het maken van de documentaire ging het om het maken van contact. Maar dan met de makers van de film. Drie studenten van de kunstacademie St.Joost in Breda brachten het verhaal over de wijkagent in beeld. “Benjamin, Kenneth, Mo en ik hebben gedurende een week veel tijd met elkaar doorgebracht. We hadden een klik met elkaar, dus ik hoop dat we met elkaar in contact blijven.” 

De documentaire duurt zo’n twintig minuten en is donderdag en vrijdag te zien op de expositie van het St.Joost in Utrecht, genaamd: ‘Taaa Tuuu Taaa Tuuu’.

[instagram:https://www.instagram.com/p/Bdz_2lvBBxL/?taken-by=wijkagent_teteringen] 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.