EMTÉ en Coop roepen rundvlees terug vanwege gevaarlijke bacterie
Uit een controle van de vleesleverancier is gebleken dat in het vlees mogelijk de STEC-bacterie zit. Dit is een variant van de ‘poepbacterie’ E.coli die flinke maag en darmklachten kan veroorzaken.
Coop
Volgens de Voedsel- en Warenautoriteit gaat het om de mager rundergehakt van Coop van 300 gram met streepjescode 8713526800307, houdbaarheidsdatum: 29-04 / 30-04 / 01-05 en tc code eindigend op: L2302284, en mager rundergehakt van 500 gram met streepjescode 8713526800376, houdbaarheidsdatum: 29-04 / 30-04 / 01-05 en tc code eindigend op: L2302284.
Emté
De EMTÉ-vestigingen waar het vlees werd teruggeroepen zijn die in Gilze, Hulst, Oss, Oudenbosch, Tilburg (Wagnerplein) en Veen. Het betreft producten met een houdbaarheidsdatum van 11/05/2018 of eerder, laat EMTÉ weten.
Bij beide supermarkten krijgen klanten die het vlees terugbrengen, hun geld terug.