Willem II geeft twee keer een voorsprong weg en speelt gelijk in laatste competitiewedstrijd

6 mei 2018 om 14:02
nl
Willem II heeft het seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse. De ploeg van Robbemond kwam twee keer op voorsprong door Tsimikas en Rienstra, maar gaf die voorsprong telkens weer weg. Zo sluit Robbemond zijn periode als hoofdcoach bij Willem II af met veertien punten uit acht wedstrijden. Willem II eindigt op plek dertien dit seizoen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Lees hieronder het wedstrijdverloop:

 

'90+3 Afgelopen! Willem II wint niet in de laatste competitiewedstrijd. De ploeg van Robbemond kwam twee keer op voorsprong, maar geeft ook twee keer die voorsprong weer weg. 2-2 de eindstand in Tilburg. 

'90 Fran Sol doet wat ie kan, maar de bal wil er maar niet in voor de Spanjaard. 

'89 Ook Ben Rienstra wordt gewisseld en krijgt een staande ovatie van het Willem II-publiek. El Hankouri is zijn vervanger. 

'87 Robbemond brengt er een extra spits bij. Thom Haye wordt gewisseld, Ogbeche komt naast Sol te spelen. 

'83 GOAL! Vitesse komt opnieuw langszij. Tim Matavz kan binnentikken na een goede voorzet van Mason Mount.

'78 Wissel aan de kant van Willem II. Azzaoui gaat eruit, Croux vervangt hem. 

'70 GOAL! Willem II komt weer op voorsprong! Ben Rienstra schiet van een meter of twintig op doel. Dat schot is te machtig voor doelman Houwen. 2-1 voor de Tricolores.

'63 GOAL! Vitesse komt op gelijke hoogte. Via een corner kopt Matt Miazga hard binnen. Wellenreuther ziet de bal van te dicht bij komen en is kansloos. 1-1 in Tilburg dus. 

'59 Opnieuw ligt het spel stil. Ditmaal ligt Vitesse-middenvelder Thomas Bruns op het gras. Vitesse heeft al twee keer gewisseld, Bruns kwam er net na rust in voor Linssen, en net werd Serero naar de kant gehaald. Zijn vervanger heet Luc Castaignos. 

'55 Wat een kans voor Sol. De topscorer van Willem II heeft de hoek voor het uitkiezen, maar hij schiet recht op Vitesse-doelman Houwen. 

'52 Het spel ligt even stil doordat Serero geblesseerd op de grond blijft liggen. De bal rolt weer. 

'46 En we voetballen weer in Tilburg!

Het is rust in Tilburg. Willem II staat met 1-0 voor door een doelpunt van Tsimikas. Zometeen meer vanuit Tilburg!

Wachten op privacy instellingen...

'43 Vitesse krijgt langzaamaan het overwicht. Twee kansen in korte tijd, net nog een schot van Büttner dat net voorlangs ging. 

'30 Meteen daarna ook een drinkpauze. De supporters zingen dus nog even door!

'29 GOAL! Willem II komt op 1-0 door een doelpunt van Kostas Tsimikas. Eerst schoot Azzaoui nog op de paal, de rebound is voor de linksback.

'20 De wedstrijd kabbelt maar wat voort. Weinig kansen, en weinig beleving. 

De KingSide blijft vandaag leeg, doordat Willem II is gestraft door de KNVB naar aanleiding van ongeregeldheden en vuurwerk in de wedstrijd tegen NAC Breda. 

'5 Willem II begint sterk aan de wedstrijd. De Tilburgers kregen al één grote kans. De bal leek over de doellijn te zijn gegaan, maar scheidsrechter Mulder wuift het weg. 0-0 dus nog. 

Wachten op privacy instellingen...

 

'1 Fran Sol heeft afgetrapt voor Willem II in misschien wel zijn laatste wedstrijd voor de Tilburgers!

Wachten op privacy instellingen...

 

Een mooie voetbalzondag staat op het punt van beginnen. De spelers komen het veld op en beginnen zo aan de laatste wedstrijd van het seizoen!

Wachten op privacy instellingen...

 

Opstelling
De Tricolores beginnen met Damil Dankerlui als rechtsback, aangezien Fernando Lewis en Freek Heerkens er wegens blessures niet bij zijn. Verder weinig verrassingen bij Willem II. Bij Vitesse speelt aanvoerder Guram Kashia niet, hij blijft uit voorzorg op de bank. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.