Kampioensgras van PSV kun je ook eten, op de middenstip van het stadion
Boerma staat normaal in de keuken van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Daar heeft hij natuurlijk alle vrijheid om met de meest verrukkelijke ingrediënten te spelen. Bij deze culinaire avond 'Très Gras' draaide het allemaal om het gras dat de chefkok in een uniek menu heeft verwerkt.
In de kleedkamer waren de voorbereidingen voor het diner 's middags al in volle gang. Boerma lichtte alvast een tipje van de sluier op. "We maken iets met makreel en asperges, en ook een gerecht met kalf", vertelde Boerma. "En overal is gras toegevoegd. Deze vinaigrette bijvoorbeeld. Het gras gaat door een sapcentrifuge en samen met wat limoensap, Japanse azijn, witte balsamico en olijfolie wordt het iets heerlijks."
Sliding met zweterige billen
Bang om sprietjes te eten waar Luuk de Jong eerder met zijn zweterige billen een sliding over heeft gemaakt, hoefden de aanwezigen niet te zijn. "Dit is ander gras dat eetbaar is."
'Mega-bijzonder'
"Dit is echt mega-bijzonder", aldus de kok. "Ik heb al op heel veel bijzondere plekken gekookt, maar nog nooit in het hart van een stadion, waar ik nota bene op de middenstip mag koken."