Chef-kok Mark vindt parel in oester: ‘In 18 jaar nog nooit meegemaakt’
Een gast van het restaurant zat te genieten van de oesters, toen er ineens iets glimmends opdook tussen het oestervlees. De parel werd vervolgens snel uit de oester gehaald en op een schaaltje terug naar de keuken gebracht.
Zeldzaam
“En toen zagen we ‘m”, vertelt eigenaar van restaurant Ruitersbosch en chef-kok Mark van der Horst in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. “Een hele mooie, witte, gave parel. En redelijk groot ook.”
De vondst van parels in oesters is vrij zeldzaam. In maar één op tienduizenden oesters wordt een bolletje van parelmoer aangetroffen. “Ik kook al achttien jaar”, vertelt Van der Horst, “Maar nog nooit eerder heb ik dit meegemaakt. Je hoort het wel eens, en dan nu bij ons!”
Ketting voor dochter
“We gaan de parel voor de grap even laten taxeren, want hij kan best veel geld waard zijn. En daarna, geen idee. Misschien maak ik er wel een ketting van voor mijn dochter. Er komt in ieder geval een mooie bestemming voor.”