Stakingen in het streekvervoer zorgen voor uiteenlopende reacties
Zo vindt Johnito dat reizigers in de weken voorafgaand aan de staking prima een alternatief hadden kunnen regelen.
Jelle heeft een hertentamen op school en moet van Wijk en Aalburg naar Den Bosch, normaal gesproken met de bus. Nu brengt hij eerst zijn ouders naar het werk en rijdt hij daarna door naar school zodat hij de auto kan lenen.
Dave valt het op dat er veel mensen zijn die niks van de staking af lijken te weten en op het station voor een verrassing komen te staan.
School
Liniek is afhankelijk van het openbaar vervoer en mist door de staking haar tentamens.
'Oudertaxi'
Met name ouders lijken de problemen rondom de staking op te moeten lossen.
Ziekenhuisafspraken gaan natuurlijk tijdens de staking gewoon door. Echter is het door de staking moeilijk om er te komen omdat veel mensen normaal gesproken met het openbaar vervoer zouden komen.
Niet alle buschauffeurs staken de komende dagen. Enkelen willen gewoon werken en zijn het niet eens met de maatregelen die genomen worden. En dat levert volgens Rodney grappige taferelen op.
Het staken valt niet bij iedereen in goede aarde. Zo roept onderstaande twitteraar op voor een algemene boycot van de FNV.
Vanuit andere beroepen heerst er verbazing over de staking. Zo zouden buschauffeurs het volgens Michel niet zwaarder hebben dan bijvoorbeeld een kraanmachinist.
Andere reizigers klagen over het dure alternatief van de bus, de trein. "Voor de zoveelste stakingsdag de dure trein in", zegt Maarten Verhelst. "Reis vooral niet in de spits want dan krijg je helemaal geen korting. Daar betaal je dan meer dan 1100 euro per jaar voor aan de busmaatschappij. Betalen, ja! Reizen: nee!