Stedelijk College dolblij met 'oude meuk' van De Druiventros en start pop-up restaurant
Er wordt nog druk gezaagd en getimmerd in de ruimte waar medio oktober het restaurant moet openen. Hans Houbraken, die normaal gesproken facilitair manager is, zeg maar het hoofd van de conciërges, ontpopt zich tot een ware klusjesman: "Ik zag op jullie site dat de spullen van De Druiventros te koop werden gezet en heb meteen gereageerd. Binnen een dag waren we eruit. Helaas wilde De Druiventros het niet voor niets weggeven, maar voor vijfhonderd euro zoveel spullen, dat is een koopje".
Oude meuk
Dat het om 'oude meuk' zou gaan, maakt voor adjunct directeur Arjen Dalemans van de school niets uit: "Het hoeft niet allemaal nieuw en design te zijn, dit is ook een kant van de samenleving, het is goed dat leerlingen werken met gebruikte spullen. Bovendien, sommige leerlingen op onze school hebben dit nog geen eens thuis staan". Op het Stedelijk College zitten ook veel kinderen uit gezinnen van vluchtelingen, om de Nederlandse taal te leren. Er zijn maar liefst zeventig nationaliteiten op school.
Zo rond de herfstvakantie moet het pop-up restaurant open gaan. Hoe lang, dat is nog onduidelijk, maar het kan best een paar jaar zijn. De school hoopt dat mensen uit de buurt er komen eten. Zo doen de leerlingen mooie praktijkervaring op en is er een verbinding tussen de school en de buurt.