Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'
"Voor mijn bijdrage aan de rubriek ‘Smakelijk’ in het radioprogramma Lekker Weekend op Omroep Brabant heb ik er voor gekozen om iets lekkers te maken met het rundvlees van de runderen van Henk Broeders uit Berkel-Enschot. Dit keer een recept voor een goed gevulde goulashsoep. Helemaal lekker als het buiten winters koud is. Een ideaal recept zo voor de drukke feestdagen. Want terwijl deze soep staat te pruttelen, heb jij je handen vrij voor andere dingen."
Goed gevulde goulashsoep met sucadevlees
Wat heb je nodig voor vier koppen soep:
300 gram sucadevlees
2 uien, gesnipperd
2 rode paprika’s
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepel azijn
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel kummel
2 teentjes knoflook, gehakt
3 middelgrote aardappels in blokjes
2 laurierblaadjes
1 rode peper, gehakt
4 grote tomaten in stukken
2 strengen prei in stukken
1 liter water
Bakboter
Peper en zout
Hoe ga je te werk:
Snijd het vlees in kleine blokjes
Bak in een grote soeppan de blokjes vlees, uien, paprika, knoflook en rode peper in de bakboter even aan
Doe er de tomatenpuree bij en bak deze even mee
Blus af met het water
Voeg de kummel, laurier, azijn, paprikapoeder en de tomaten toe
Laat het zachtjes anderhalf uur koken
Voeg na anderhalf uur de aardappelblokjes en de preiringen toe en laat hem nog een half uur zachtjes koken
Breng de soep op smaak met peper en zout