Zo verliep het politieonderzoek naar de doorrijder in Breda
Al snel na het ongeval kreeg de politie camerabeelden in handen van een buurtbewoner, waarop het ongeval goed te zien was. Om de doorrijder zo snel mogelijk te vinden, werd besloten die beelden dezelfde dag nog vrij te geven. De media-aandacht die daarop volgde, zorgde ervoor dat de politie 'talloze tips' binnen kreeg. Die gingen onder meer over het merk van de betrokken auto en over auto's met schade.
Van Hooijdonk: "Ook een dochter van het slachtoffer heeft goed werk gedaan, heeft oproepen gedaan in de media waardoor we nog meer aandacht kregen voor deze ernstige 'doorrijding'".
Belangrijke getuige
Nadat de beelden getoond werden in Opsporing Verzocht, meldde een belangrijke getuige zich. Van Hooijdonk spreekt over de 'kroongetuige'. Die man sprak de verdachte kort na het ongeluk. De getuige kon een goed signalement geven van de verdachte. Op basis van dat signalement werd een compositietekening gemaakt. "En dan kun je enorm trechteren", legt Van Hooijdonk uit, die vertelt dat de politie vervolgens snel een vermoeden had om wie het ging.
In het onderzoek nam de politie woensdag een auto in beslag. 's Avonds meldde de 27-jarige verdachte zich in het bijzijn van zijn advocaat op het politiebureau. "Hij zit vast en we gaan donderdag uitgebreid met hem aan de slag", aldus Van Hooijdonk.
Verhoor
In het verhoor dat donderdag plaatsvindt, zal de politie onder meer onderzoeken waarom de verdachte niet is gestopt na de aanrijding en waarom hij anderhalve week gewacht heeft om zich te melden.
LEES OOK: Bejaarde vrouw (79) zwaargewond na aanrijding in Breda, politie geeft beelden vrij van doorrijder