Knuffeldieven vragen de weg en beroven ouderen, vier slachtoffers van 80 en ouder

17 juni 2019 om 16:32
nl
In Brabant en Zeeland zijn afgelopen weekend vier ouderen het slachtoffer geworden van zogeheten knuffeldieven. Dat zijn mensen die ouderen bijvoorbeeld de weg vragen en hen daarna bedanken door hen te knuffelen. Ondertussen beroven ze hen van hun sieraden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De gevallen deden zich zondag voor in Baarle-Nassau en Goirle en zaterdag in Ossendrecht en het Zeeuwse Nieuw-Namen. De slachtoffers waren tussen de 80 en 86 jaar oud. De politie waarschuwt in een bericht voor deze babbeltrucs. Ze roept familieleden op met hun dierbaren te praten over wat hen is overkomen.

Gouden ketting
De beroving in Baarle-Nassau was zondag rond twee uur 's middags, op de Rector van den Broekstraat. Een 85-jarige man uit dit dorp werd beroofd van zijn gouden ketting. Een half uur later was het raak op de Thomas van Diessenstraat in Goirle. Een man van tachtig uit deze plaats werd ook een ketting afhandig gemaakt. In Ossendrecht sloegen de daders om kwart over vier toe.

In alle gevallen spreken de slachtoffers over een donkerkleurige auto met meer dan één inzittende. Het gaat steeds om een mannelijke bestuurder en verscheidene vrouwelijke passagiers. De daders spreken mensen aan, met als smoes dat ze de weg willen weten, bijvoorbeeld naar een ziekenhuis, apotheek of een kerk. Dat doen ze de ene keer in het Nederlands, maar soms ook in het Engels. Alle slachtoffers zeggen dat de vrouw door wie ze beroofd zijn mogelijk rond de zestig jaar is. Ze heeft een klein en gezet postuur en donkerkleurig haar.

'Meer mensen slachtoffer'
De politie zegt dat meer mensen door deze laffe bende zijn beroofd en ze roept alle slachtoffers op om aangifte te doen. Ook roept de politie mensen die extra informatie hebben op zich te melden.

Hoe meer mensen gewaarschuwd worden, hoe minder mensen in deze trucs trappen, zo meldt de politie.

Ze adviseert mensen te negeren als hen naar de weg wordt gevraagd. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een telefoon, zo voegt de politie eraan toe. Mocht je toch belaagd worden: roep dan om hulp en laat je vooral niet aanraken of knuffelen, zo zegt ze ook. Getuigen wordt gevraagd in actie te komen door het voor de ouderen op te nemen en foto's te maken van de daders of van hun auto. En uiteraard de politie te informeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.