Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'
Met de quinoa van Erwin van der Eijnden uit Halsteren maken we deze week een stevige qinoasoep met groenten.
Wat heb je nodig?
2,5 liter groentenbouillon
1 eetlepel olijfolie
2 prei
2 zoete aardappel
2 pastinaak
1 venkel
250 gram sperziebonen
250 gram quinoa (Lola Quinoa)
550 gram passata/gehakte tomaten
Hoe maak je dit?
Maak de prei/pastinaak/zoete aardappel schoon en snij die in gelijke stukken.
Snij de venkel doormidden snij de harde kern eruit en snij hem in reepjes
Bak de prei in de olijfolie tot hij zacht is
Spoel de quinoa even in een vergiet af onder koud water
Doe de rest van de ingrediënten bij de prei
Laat hem zachtjes ongeveer vijftien minuten pruttelen totdat de groenten en de quinoa gaar zijn.
Lola Quinoa
Quinoa heeft in korte tijd onze harten veroverd. Niet gek, want het zaadje uit de Andes is gezond en veelzijdig. Maar door de populariteit schoot de prijs omhoog en werd quinoa voor de lokale bevolking zelfs onbetaalbaar. Dat moet anders vonden de initiatiefnemers van de Dutch Quinoa Group.
Nederland op een leuke en lekkere manier gezonder, duurzamer en bewuster laten eten werd hun missie. Veertien Nederlandse telers gingen dit avontuur met aan. Samen brengen ze onder de naam Lola Quinoa duurzaam geteelde quinoa op de markt. Lola Quinoa is volkoren, wordt zonder chemische bestrijdingsmiddelen geteeld en de telers krijgen een eerlijke prijs.
Dat is nog eens met een goed gevoel genieten!