Video

In Oudemolen zijn ze van de kaart, want hoe schrijf je nu eigenlijk de naam van het dorp?

7 februari 2020 om 14:00
nl
Daar bij die molen, die mooie molen. Is dat nu Oudemolen of Oude Molen? Het kunnen de wieken van de nostalgische korenmolen zijn geweest die de installateurs van de wegwijsborden in het dorpje hebben doen duizelen. Toch was het de meeste inwoners zelf ook nog niet opgevallen dat de schrijfwijze van hun plaatsnaam niet door iedereen wordt begrepen. "Het is allebei waar denk ik", zegt een inwoner vertwijfeld.
Geschreven door

Spatie of geen spatie? Als je het dorpje, op een steenworp afstand van Fijnaart inrijdt, is het Oudemolen geschreven als één woord, maar de 'B-kant' van het kombord laat zien dat je Oude Molen verlaat. "Het was mij nog nooit opgevallen", zegt een dorpsbewoonster. "Ik schrijf het altijd aan elkaar", geeft een andere vrouw toe.

Verwarrend?
De trend wordt doorgezet in de wegwijsborden van de ANWB waar het plaatsje uit twee delen bestaat. Anders is het weer op het viaduct onder de snelweg. "Maar ze hoeven niet vervangen te worden hoor", vinden de bewoners. Om het niet te verwarrend te maken laten we café De Oude Molen maar even achterwegen.

Aan elkaar of los van elkaar. Alleen op het informatiebord bij de Oude Molen mag de 'foutieve' spelling een krulletje krijgen. Want het dorp Oudemolen is volgens officiële documenten van de gemeente Moerdijk gewoon Oudemolen. "Al is een beetje vrijheid in spelling hartstikke mooi", besluit een inwoner. Dat is nog eens duidelijke taal, ...toch?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!