ASML laat helft van kantoorpersoneel vanuit huis werken

11 maart 2020 om 18:00
nl
ASML gaat zeker 10.000 man aan personeel in Eindhoven en Veldhoven opsplitsen in groepen die om de week vanuit huis of 'op de zaak' werken. Op die manier wil het bedrijf voorkomen dat het dagelijkse werk in gevaar komt door het coronavirus. Ook gaat de chipmachinemaker onderzoeken hoe het bij nog meer collega's de temperatuur kan meten om te checken op besmetting, laat een woordvoerder weten. Bij sommige werknemers gebeurt dat al.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

ASML hanteert al een streng coronabeleid in de zogeheten 'cleanrooms'. In die fabrieksruimtes maakt het bedrijf zijn chipmachines. "Daar kom je er nu alleen in als je er absoluut moet zijn", aldus een woordvoerder.

Eerder besloot het bedrijf dat mensen van kantoor en uit de cleanrooms van elkaar gescheiden moeten blijven. Zij eten ook apart van elkaar, meldt het FD.

Digitaal meten
Van mensen die in de cleanrooms werken, wordt digitaal de lichaamstemperatuur gemeten. Het bedrijf kijkt nu dus hoe dat uitgebreid kan worden naar ander personeel. Hoe dat er precies uit gaat zien voor de duizenden mensen die het bedrijf in dienst heeft, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Behalve in Eindhoven en Veldhoven heeft ASML ook een vestiging in Delft.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.