Pop-up restaurant Asperges (niet) in het veld, maar wel bij je thuis!
“Vorig jaar waren we achttien dagen open en hebben toen vijfduizend gasten over de vloer gehad. Helaas door de coronacrisis kan het nu niet doorgaan”, vertelt een nog steeds optimistisch ogende Frank de Bot. “Iedereen krijgt zijn geld terug en we hopen dat het volgend jaar wel door kan gaan, maar we gaan niet zitten kniezen want we gaan onze aspergemenu ’s thuis bezorgen.”
Frank de Bot zocht samenwerking met Steef Spoormakers van Kick food services uit Oisterwijk. In normale tijden levert zijn bedrijf veel producten aan de nu gesloten restaurants. “We waren er snel uit. We hebben twee menu’s op restaurant niveau bedacht en uitgeprobeerd. Die kunnen we thuis bezorgen of mensen kunnen ze afhalen bij Aspergebedrijf Verhoeven in Cromvoirt.”
Bestellen, bereiden, ophalen of bezorgen
“Het loopt boven verwachting’, zegt Frank de Bot. “De eerste bestelde menu’s gaan vrijdag de deur uit, we denken al om meer auto’s te gaan inzetten.” De Bot vermoedt dat de bestellingen komen van klanten die te gast zijn geweest in zijn pop-up restaurants. “Je merkt ook dat ze het je gunnen en dat is heel fijn in deze tijd.”
Menu's worden sous-vide bereid
Op de vraag of de maaltijden diepgevroren worden afgeleverd reageert kok Steef Spoormakers met de opmerking dat het gaat om sous-vide bereide maaltijden. “Het is een proces waarbij je vacuüm verpakte etenswaren later weer kunt opwarmen, zo blijft de smaak optimaal.” Frank de Bot voegt er aan toe dat bij ieder menu ook instructies zitten hoe het menu zo goed en lekker mogelijk op tafel te krijgen.