Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'
31 mei 2020 om 12:30 • Aangepast
6 juni 2020 om 12:44
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekprodukt. Zaterdag 31 mei hoorde je Harm van den Bisen van Hutten Catering. Hij ging aan de slag met bramen van kleinfruitleverancier Frank van den Broek uit Heeswijk-Dinther.
Wat heb je nodig:
- 75 ml water
- 75 ml suiker
- 350 gr bramen
- 1 el citroensap
- 125 ml yoghurt
Hoe maak je het:
Breng de suiker met het water aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Laat helemaal afkoelen.
Houd een paar bramen apart en pureer de rest van de bramen in een blender.
Zeef de puree vervolgens om de pitjes te verwijderen.
Roer de suikersiroop door de opgevangen bramenpuree en breng het verder op smaak met een beetje citroensap.
Roer de yoghurt en de achtergehouden bramen erdoor en giet het mengsel in ijsvormpjes.
Zet de ijsjes in de vriezer en steek de stokjes er na twee uur in.
Dek ze af en laat ze dan nog minstens twee uur opstijven.