Aardappel-preisoep met crème fraîche en croutons - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

20 juni 2020 om 10:32 • Aangepast 27 juni 2020 om 10:54
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 20 juni hoorde je Maarten Saakes, chef bij restaurant Hup in Mierlo. Hij maakte aardappel-preisoep met crème fraîche en croutons!
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door
Peer van den Heuvel

Dit heb je nodig:

  • 100 gram aardappels
  • 50 gram wit van prei
  • Halve liter water
  • 1 mespunt kerrie
  • 1 mespunt geperste knoflook
  • Half blokje groentebouillon
  • Halve eetlepel gladde mosterd
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 50 gram croutons

En zo maak je de soep:

  1. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke blokjes.
  2. Maak de prei schoon, was het wit van de prei goed en snij dit in halve ringen.
  3. Fruit de aardappel en de prei aan in een soeppan.
  4. Voeg de kerrie toe. Let op: zet de pan op laag vuur.
  5. Na ongeveer een halve minuut voeg je de knoflook, gladde mosterd en het bouillonblokje toe. Roer dit goed door.
  6. Voeg het water toe en zet de pan weer op hoog vuur zodat de aardappels goed gaar kunnen worden.
  7. Als deze gaar zijn pak je een staafmixer en pureer je de soep.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.