'Vliegen' en kabaal, jongens met drugs op zetten skatepark op z'n kop voor ze naar ziekenhuis moeten

20 juni 2020 om 20:30 • Aangepast 28 juni 2020 om 09:24
nl
De jongens die zaterdagavond na drugsgebruik in het ziekenhuis terechtkwamen, zetten vooraf het skatepark bij de Oosterplas in Den Bosch en de omgeving daarvan flink op stelten. Dat zeggen andere jongeren. Die ooggetuigen geven aan dat ze bij het parkje aankwamen en dat meerdere jongens hysterisch rondrenden, heel veel kabaal maakten en agressief waren.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Zo'n 35 jongeren bevolken rond half negen zaterdagavond nog het skateparkje aan de Oosterplasweg. De jongste is een mannetje van een jaar of acht, de oudsten lopen tegen de twintig. Een aantal van hen vertelt wat ze eerder die dag, bij aankomst op de chillplek, zagen gebeuren. Twee jongens renden hysterisch rond op een zandvlakte naast het parkje, terwijl ze hard schreeuwden en lawaai maakten.

Anderen renden rond op de skatebaan. Een jongen dacht volgens ooggetuigen dat hij kon vliegen en sprong van een flinke heuvel af.

Platgespoten
Hun leeftijden lagen 'ergens tussen de 13 en 17'. Ze zouden LSD gebruikt hebben, een sterk hallucinerende drug. En daar waren de jongeren die het zagen gebeuren wel van geschrokken. Volgens hen is het een rustig park. Er wordt volgens hen weleens een jointje gerookt, maar escapades zoals dit zijn er niet gebruikelijk.

De politie kwam er zaterdag aan het eind van de middag bij en een van de jongens was erg agressief richting de agenten. Of de agenten er waren voor de ambulances kwamen, is niet duidelijk. Maar op enig moment waren er drie ziekenwagens en extra ondersteunend medisch personeel in aparte voertuigen.

Twee jongens moesten mee naar het ziekenhuis. Voor ze de ambulances ingingen werden ze 'platgespoten', vertellen de omstanders. Hoe de toestand van de jongens nu is, is onbekend.

Geen politiezaak
De politie laat weinig los over het incident, omdat het volgens een woordvoerder geen politiezaak is, maar een 'medische aangelegenheid'. Wel liet de woordvoerder weten dat er een zogeheten ' zorgmelding' is opgemaakt. Dit gebeurt als minderjarigen zich in een onveilige situatie bevinden. Er wordt dan door de gemeente of hulpverlenende instanties bekeken of er actie nodig is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.