Carpaccio van Coeur de boeuf tomaat - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend'
8 augustus 2020 om 12:35 • Aangepast
15 augustus 2020 om 12:44
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct.
Zaterdag 8 augustus hoorde je Arnoud de With. Hij maakte een mooie carpaccio met tomaten van het bedrijf De Kromme Lepel in Lepelstraat.
Wat heb je nodig voor deze carpaccio:
- 4 Coeur de boeuf tomaten
- rasp en sap van een halve limoen
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- gehakte platte peterselie, bieslook en dergelijke, voor de garnering
- Parmezaanse kaas
- geblancheerde sperziebonen
- veldsla
- naturel chips
- 1 eetlepel truffelpasta of groene pesto
- 5 eetlepels zure room
Hoe maak je het:
- Verwijder de uiteinden van de boontjes en snijd in stukjes van 1 centimeter.
- Blancheer beetgaar.
- Maak ondertussen de marinade voor de boontjes en laat de boontjes in de marinade afkoelen.
- Meng de zure room met de truffelpasta of pesto. Smeer de borden hiermee in. Begin in het midden en smeer naar buiten toe.
- Snijd de tomaten mooi dun en schik op de borden. Breng op smaak met grof zeezout en enkele draaien zwarte peper uit de pepermolen.
- Beleg de carpaccio met veldsla, Parmezaanse kaas en sperzieboontjes. Besprenkel de carpaccio met wat overgebleven marinade.
- Verkruimel een handje naturel chips en bestrooi de carpaccio hiermee.
- Garneer met wat gehakte groene kruiden.
Smakelijk!